Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Μήπως μας κοροϊδεύουν;;;

Απλές αριθμητικές πράξεις!!!

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων ο προϋπολογισμός του Δήμου Αρταίων για το έτος 2012.«Ο προϋπολογισμός υποβάλλεται ισοσκελισμένος (?) έχοντας εγγράψει σ’ αυτόν όλα τα έσοδα και τις δαπάνες και ανέρχεται στο ύψος
των 49.389.685,54 ευρώ», είπε μεταξύ άλλων ο κος Παππάς. Κλείνοντας την εισήγησή του ανέφερε ότι «δεν εξωραΐζουμε καταστάσεις, στηριχθήκαμε σε ρεαλιστικά στοιχεία και μιλάμε τη γλώσσα της αλήθειας, όπου σε εποχή κρίσης και βαθιάς ύφεσης με περιστολή περιττών δημοσίων δαπανών θα διαχειριστούμε θετικά και αποτελεσματικά τα χρήματα των συνδημοτών».

Ο Δήμαρχος Αρταίων, Γιάννης Παπαλέξης, τόνισε ότι ο προϋπολογισμός όπως και πέρσι και κυρίως φέτος δεν μπορεί να χαρακτηριστεί από κανέναν ούτε αναπτυξιακός, ούτε με προοπτική, ούτε με οράματα. «Δεν ξέρω ποιοι αντιλαμβάνεστε και με ποια κονδύλια βλέπετε ότι μπορεί να γίνει ανάπτυξη μέσα από τον Προϋπολογισμό. Το 90% των δαπανών είναι ανελαστικές δαπάνες (μισθοδοσία και λειτουργικά έξοδα). Αυτά δεν συζητούνται
Αν λοιπόν εξαιρέσουμε από αυτά, τα 2 εκατομμύρια που πηγαίνουν στο Νομικό Πρόσωπο για δράσεις κοινωφελούς χαρακτήρα και έργα στον τομέα του αθλητισμού όπως π.χ. η κατασκευή του ταρτάν στο γήπεδο, αν εξαιρέσουμε και τα ανταποδοτικά, το μόνο που μένει για να κάνουμε ανάπτυξη είναι αυτό που είπε ο συνάδελφος κ. Νίκος Κέφης, ότι πρέπει απ’ τα λίγα λεφτά που μένουν να κάνουμε μελέτες.
Αυτά είπαν οι ίδιοι, δηλαδή  ο προϋπολογισμός είναι κοντά στα 50.000.000 ευρώ (για να μας βοηθήσει στις αριθμητικές πράξεις) και οι δημοτικοί υπάλληλοι (250 μόνιμοι περίπου,συν οι αορίστου χρόνου συν οι αιρετοί) και όπως λέει κι ο Δήμαρχος το 90% είναι  μισθοδοσία και λειτουργικά έξοδα, δηλαδή τα 45.000.000 ευρώ.
Επομένως 45.000.000 για να λειτουργεί ο Δήμος Αρταίων (ο οποίος δεν έχει να κάνει τίποτα όπως λένε,  ούτε ανάπτυξη, ούτε προοπτική, ούτε οράματα), 2.000.000 ευρώ για δράσεις κοινωφελούς χαρακτήρα και έργα στον τομέα του αθλητισμού και με τα υπόλοιπα θα "μελετήσουν" πάλι.
Έτσι λοιπόν θα διαχειριστούν θετικά και αποτελεσματικά τα χρήματα των συνδημοτών!!!

Πώς τότε να αγανακτήσουν και να εξεγερθούν αυτοί οι άνθρωποι με τα οικονομικά μέτρα, όταν παίρνουν 45.000.000 ευρώ το χρόνο για να κάθονται !!!



Δεν υπάρχουν σχόλια: