Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Μείωση των στεγαστικών δανείων


Μόνο για δημοσίους υπαλλήλους !!!

Τη δραστική μείωση των στεγαστικών δανείων που έχουν πάρει δημόσιοι υπάλληλοι και άλλοι δανειολήπτες από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων  και οι δόσεις τους παρακρατούνται κάθε μήνα από τον μισθό τους.
Σύμφωνα με την διάταξη, μειώνεται
από έξι στα τρία δέκατα του μισθού το μέγιστο ποσό δόσης, ενώ αν υπάρχει και άλλο εισόδημα στην οικογένεια τότε το ποσοστό μπορεί να αυξηθεί έως τα τέσσερα δέκατα του μηνιαίο εισοδήματος.
«Εχουμε ψηφίσει διάταξη που προβλέπει ότι μειώνονται οι δόσεις για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους και τους άλλους δανειολήπτες του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και επίκειται η έκδοση της απόφασής μου, με την οποία θα μειωθεί δραστικά η παρακράτηση από το μηνιαίο μισθό, ο οποίος μειώθηκε λόγω του ενιαίου μισθολογίου και η παρακράτηση θα μειωθεί στο μισό. Αντί η παρακράτηση να είναι 6/10 του μισθού θα είναι 3/10 του μισθού. Και αν υπάρχουν δύο μισθωτοί στην οικογένεια ή άλλα έσοδα στο μηνιαίο οικογενειακό εισόδημα, πέραν του ενός μισθού από το Δημόσιο, τότε η δόση συνολικά, πέρα από την παρακράτηση, δεν θα υπερβαίνει τα 4/10 του οικογενειακού μηνιαίου εισοδήματος», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος.


πηγή star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: