Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Όταν "πάρεις τα βουνά", κερδίζεις!

Νεαρός επιστήμονας μαζεύει χόρτα στα βουνά και τα μοσχοπουλάει στο εξωτερικό!
 
Ο νεαρός επιστήμονας Σωτήρης Λυμπερόπουλος, μαζεύει χόρτα στα βουνά, που τα μοσχοπουλάει όχι μόνο σε μεγάλα εστιατόρια της Αθήνας, αλλά και στο εξωτερικό! Ο ίδιος δηλώνει τροφοσυλλέκτης ή, κατά το επιστημονικότερον, εξερευνητής και συλλέκτης αυτοφυούς...τροφής. Κάθε μέρα ο Σωτήρης
Λυμπερόπουλος παίρνει τα βουνά σε αναζήτηση άγριων χόρτων. Με σπουδές στα οικονομικά και με μεταπτυχιακό στην Αγγλία, με εργασία σε πολυεθνική στο Λονδίνο, τα εγκατέλειψε όλα κι έπιασε τις ράχες!.. Να τι αναφέρει: "Επτά το πρωί ανεβαίνω στο βουνό και σε είκοσι ώρες τα άγρια χόρτα είναι στο εξωτερικό. Τα χόρτα αποθηκεύονται στο παραδοσιακό καλάθι για να περνάει ο αέρας. Κερδίζω τόσα ώστε να μην κάνω κανέναν συμβιβασμό. Κάποιοι μεγάλοι σεφ σκέφτηκαν ότι δεν είχαν τίποτα να χάσουν, συνεργαζόμενοι μαζί μου. Αυτοί ήταν οι άνθρωποι που μου άνοιξαν τον δρόμο όταν δεν με ήξερε κανείς. Γι’ αυτό με συνδέει μαζί τους κάτι παραπάνω από εκτίμηση: Ενας σεβασμός. Αν με πάρουν δέκα η ώρα το βράδυ και μου ζητήσουν να τους βρω πετροκαυκαλήθρες, θα το κάνω με κάθε τρόπο. Είναι οι άνθρωποι που πίστεψαν σε μένα και σε μια άλλη ηθική για την τροφή".

1 σχόλιο:

ΘΕΑΣΙΣ είπε...

Καλο ακουγεται με την πρωτη ματια αλλα....ειναι παρανομο να εμπορευεται κανεις την αγρια χλωριδα και πανιδα,σκεφτειτε να το κανουν πολλοι αυτο δεν θα μεινει ΤΙΠΟΤΑ!