Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Διαψεύσεις...


ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΤΕ - ΕΡΕΥΝΗΣΤΕ  ΔΙΑΨΕΥΣΤΕ -    ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ




Όλα άρχισαν μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή της βουλής ο Παναγιώτης Νικολούδης, Πρόεδρος της Αρχής καταπολέμησης νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες υποστήριξε πως ένας βουλευτής χωρίς να τον κατονομάζει έβγαλε 1 εκ ευρώ στο εξωτερικό τον Μάιο του 2011.
Την προηγουμένη εβδομάδα
σε παρέμβασή του στο κεντρικό δελτίο του MEGA, ο Φίλιππος Πετσάλνικος είπε ότι στη Βουλή περιμένουν την ολοκλήρωση της έρευνας από το υπουργείο Οικονομικών και μόλις έχουν τα στοιχεία, η επιτροπή ελέγχου Πόθεν Έσχες θα πρέπει να καλέσει για να δοθούν απαραίτητες διευκρινίσεις και στοιχεία, τονίζοντας ότι αυτή "πρέπει να είναι μια απόλυτα έγκυρη και θεσμική διαδικασία".επανέλαβε τη θέση του ότι για τα πολιτικά πρόσωπα δεν ισχύει μόνο το νόμιμο αλλά και το ηθικό και είπε ότι το όνομα του βουλευτή "δεν υπάρχει λόγος να μείνει στο σκοτάδι γιατί με αυτόν το τρόπο θα πλανάται πάνω και από τους 300 βουελυτές η υποψία". 
Την βόμβα την έριξε ο κ Βενιζέλος περί ( πολιτικών προσώπων η συγγενών τους που έχουν  προβεί εντός του 2011 σε εμβάσματα μεγαλύτερα των 100.000 ευρώ προς το εξωτερικό).
Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της επιτροπής Πόθεν Έσχες κ. Βαγγέλης Αργύρης δηλώνει ότι με βάση τους πρώτους ελέγχους των στοιχείων από τους ορκωτούς λογιστές προκύπτουν εμβάσματα της τάξης των 100 ή 200 χιλιάδων ευρώ μέσα στο 2011, τα οποία όμως φαίνεται να είναι νόμιμα διότι έχουν να κάνουν κυρίως με επιχειρηματική δραστηριότητα συζύγων ή συγγενικών προσώπων βουλευτών.
Τελικά το ένα εκατομμύριο ευρώ (που δεν ειναι ευρω αλλα δολαρια) είναι του  κ. Ισίδωρου Κούβελου, συζύγου της Ντόρας Μπακογιάννη, καθώς αποδείχθηκε ότι είναι ο άνθρωπος τον οποίο κατήγγειλε στη Βουλή ο πρόεδρος  Παναγιώτης Νικολούδης.
Ο σύζυγος της Ντόρας Μπακογιάννη υποστήριξε, ότι: "Αν ήθελα να προστατεύσω τα λεφτά μου από την ελληνική κρίση, γιατί να μην τα αφήσω στη Νέα Υόρκη;".
Ο κ. Κούβελος σημείωσε ότι η εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση βουλευτικών εμβασμάτων από την Ελλάδα στο εξωτερικό οφείλεται καθαρά στο γεγονός ότι είναι παντρεμένος με την Ντόρα Μπακογιάννη.
Ήρθε  σήμερα η απαντητική  επιστολή του προέδρου της Βουλής Φίλιππου Πετσάλνικου προς τον πρόεδρο της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Βουλής Νόρμπερτ Λάμερτ,  «Δεν υπάρχουν Έλληνες βουλευτές, όπως προκύπτει από τον σχετικό έλεγχο που έγινε μέχρι τώρα, οι οποίοι να έχουν βγάλει μεγάλα χρηματικά ποσά στο εξωτερικό» Ο κ. Πετσάλνικος διέψευσε επίσης μιλώντας στους δημοσιογράφους όλα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας περί 15 βουλευτών με μεγάλα εμβάσματα στο εξωτερικό.
Όλα διαψεύδονται, ο έλεγχος δεν απέδειξε τίποτα, τα πολιτικά πρόσωπα και οι συγγενείς τους που καταγγέλλονταν τόσες μέρες είναι πεντακάθαροι, άσπιλοι και αμόλυντοι.
Μιλάνε για το τέλος της μεταπολίτευσης αλλά το χειρότερο πρόσωπό της είναι εδώ, μέσα από τέτοιες πρακτικές και συμπεριφορές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: