Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

17Ν (The movie)

Δεν ήταν ποινικοί εγκληματίες τα μέλη 

Πριν ακόμη τελείωσει και βγει στις αίθουσες η ταινία του  Αρτινού σκηνοθέτη Γιώργου Παπαθεοδώρου με θέμα την ιστορία της 17 Νοέμβρη, έχει προκαλέσει αντιδράσεις.Ενώ η ταινία ήταν στην μέση, τα γυρίσματα σταμάτησαν. Ο σκηνοθέτης μίλησε
στο περιοδικό "Εγώ" και εξήγησε τους λόγους. 
«Ξεκινήσαμε μόνοι μας στην αρχή. Υπήρξαν κάποιοι επενδυτές, που όμως μας άφησαν «ξεκρέμαστους», γιατί φοβήθηκαν. Κάναμε μεγάλο αγώνα, με τη μισή ταινία ήδη γυρισμένη, για να βρούμε χρηματοδότηση. Δεν θέλαμε να απευθυνθούμε στο επίσημο κράτος. Είμαι αντίθετος με το Κέντρο Κινηματογράφου, γιατί στην τέχνη δεν μπορεί κάποιος να αποφασίζει τι είναι καλό και τι όχι και να λέει πόσα χρήματα θα πάρει. Προσπαθούμε να κάνουμε μια ταινία με ιδιωτικά κεφάλαια, να την κάνουμε όπως θέλουμε εμείς και να μην συνδεθεί το κράτος».
"Δεν θέλω ούτε να ανατρέψω ούτε να προκαλέσω με την ταινία 17Ν. Θέλουμε εγώ και οι συνεργάτες μου να δείξουμε πώς ακριβώς οι κοινωνικές συνθήκες δημιουργούν τέτοιες οργανώσεις. Όταν πιέζονται οι άνθρωποι, βγαίνουν ακραίες συμπεριφορές".
"Δεν κάνω ντοκιμαντέρ. Ωστόσο, προστατεύω τις οικογένειες των θυμάτων, δεν έχω κανέναν λόγο να μην το κάνω. Έχουν ταλαιπωρηθεί, έχασαν δικούς τους ανθρώπους. Απέφυγα αυτές τις κακοτοπιές". 
Για νομικούς αλλά και ουσιαστικούς λόγους, τα μέλη της οργάνωσης «φωτογραφίζονται» στην ταινία από τις πράξεις τους, χωρίς να αποκαλύπτονται τα ονόματά τους. Ο Δημήτρης Αλεξανδρής, ο Ηλίας Λογοθέτης, ο Σπύρος Φωκάς, ο Νίκος Ψαρράς συμμετέχουν στην ταινία, ενώ σύμφωνα με το σκηνοθέτη, μέχρι να ολοκληρωθούν τα γυρίσματα, θα κάνουν την εμφάνισή τους σε ρόλο guest μεγάλοι Έλληνες αλλά και ξένοι ηθοποιοί.


real.gr


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: