Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Καταστροφές στην Ηλεία


Μια ξαφνική καταιγίδα τα ξημερώματα της Κυριακής, κακοτεχνίες σε αντιπλημμυρικά έργα και βουλωμένα φρεάτια ήταν αρκετά για να κηρύξει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τους δήμους Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας.
Εκτός από τις ανυπολόγιστες καταστροφές, μια ηλικιωμένη γυναίκα
βρήκε τραγικό θάνατο όταν παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά στην προσπάθειά της να βγει από το σπίτι της. Το περιστατικό συνέβη έξω από τον Πύργο, στην περιοχή του τοπικού διαμερίσματος Βαρβάσαινας στη θέση Λίθαρος.
Μόλις ξημέρωσε
η Κυριακή, φάνηκε η μεγάλη καταστροφή στην περιοχή, καθώς εκατοντάδες σπίτια, καταστήματα και αυτοκίνητα βρέθηκαν στην κυριολεξία κάτω από το νερό, το οποίο σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνούσε το ένα μέτρο. Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια και ολόκληρες συνοικίες στον Πύργο θύμιζαν... Βενετία. Τεράστιες είναι και οι ζημιές σε αγροτικές εκτάσεις, κτηνοτροφικές μονάδες και επιχειρήσεις με την καταγραφή να ξεκινά σήμερα, με δυσκολία ωστόσο, καθώς νέο κύμα κακοκαιρίας πλήττει τη χώρα και ειδικά την περιοχή.

Σχόλιο αρταίνω: Αν οι χθεσινές καταστροφές στην Ηλεία είχαν γίνει λίγους μήνες πριν, η αντιπολίτευση και τα ΜΜΕ θα ζητούσαν παραιτήσεις υπουργών ή και της κυβέρνησης ακόμα.
Χθες τα βραδυνά δελτία ειδήσεων παρουσιάζανε το θέμα ως τρίτη τέταρτη είδηση και κανείς από την αντιπολίτευση δεν έκανε καμία αναφορά και δε ζήτησε παραιτήσεις.
Αυτά κι άλλα τέτοια θα δούμε σε εποχές συγκυβέρνησης!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: