Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Τελικά παραδόθηκε


http://www.koutipandoras.gr/wp-content/uploads/2012/02/Kiriarxia.jpgΓη και ύδωρ, πετρέλαιο και χρυσός στη διάθεση των δανειστών


Η χώρα είναι πλέον δεμένη χειροπόδορα με την δανειακή σύμβαση που υπέγραψε. Με ευθύνη της κυβέρνησης και των βουλευτών που ψήφισαν το μνημόνιο Νο 2 η Ελλάδα
παραιτείται οριστικά και αμετάκλητα από την ασυλία που έχουν τα περουσιακά στοιχεία του κράτους λόγω εθνικής κυριαρχίας. Αυτό γίνεται σαφές και αδιαμφισβήτητο με τα αποσπάσματα του κειμένου του μνημόνιου Νο2 που δημοσιεύουμε.
Η Ελλάδα πλέον δεν μπορεί στα δικαστήρια να αμυνθεί με κανέναν τρόπο στην ενδεχόμενη απαίτηση των δανειστών να αναλάβουν την εκμετάλλευση της διαχείρησης της Ακρόπολης, των παραλιών, του φυσικού πλούτου που βρίσκεται οπουδήποτε στην Ελληνική επικράτεια, όπως τα πετρέλαια ή ο ορυκτός πλούτος των ορυχείων. Αυτό θα γίνει «πραγματικότητα» σε περίπτωση που στο μέλλον η χώρα κυρήξει μονομερώς παύση πληρωμών οπότε οι πιστωτές μας θα διεκδικήσουν νομικά στα δικαστήρια του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου τα χρήματα τους.
Αυτό αποφαίνεται και ο νομικός σύμβουλος του κράτους του υπουργείου Οικονομικών του οποίου  η γνωμοδότηση ζητήθηκε και ο οποίος αναφέρει αυτολεξεί: «Ούτε το Επωφελούμενο Κράτος Μέλος  ούτε η Τράπεζα της Ελλάδος ούτε κανένα από τα αντίστοιχα  περιουσιακά τους στοιχεία εξαιρούνται λόγω εθνικής κυριαρχίας ή για άλλο λόγο, της δικαιοδοσίας, κατάσχεσης – συντηρητικής ή αναγκαστικής – ή αναγκαστικής εκτέλεσης σε σχέση με οποιοδήποτε ένδικο βοήθημα ή διαδικασία σχετικά με τη Σύμβαση.»
Ολόκληρη τη γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου του κράτους μπορείτε να διαβάσετε εδώ
Η Ελλάδα (σαν επωφελούμενο Κράτος της δανειακής σύμβασης) όσο και η Τράπεζα της Ελλάδας σύμφωνα με το κείμενο του μνημονίου παραιτούνται αμετάκλητα και ανεπιφύλακτα από κάθε διακαίωμα ασυλίας που ήδη έχουν ή μπορεί να δικαιούνται σε σχέση με τα περουσιακά στοιχεία της χώρας ή ακόμη και της ίδιας της Τράπεζας της Ελλάδας.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ακόμη και ο χρυσός που φυλάσσεται από την Τράπεζα της Ελλάδας και ανήκει στην ίδια
και το Ελληνικό κράτος μπορεί να διεκδικηθεί δικαστικά από τους πιστωτές που δάνεισαν τη χώρα. Ακόμη και το ίδιο το κτίριο του Ελληνικού κοινοβουλίου ιδιοκτησία του Ελληνικού κράτους όπως και τα υπουργεία και τα στρατιωτικά στρατόπεδα για τα οποία υπάρχει ασυλία λόγω της ιδιαίτερης σημασίας που έχουν για την εύρυθμη λειτουργία του κράτους απαλλάσονται οριστικά και αμετάκλητα από την ασυλία που τους παρέχει το Διεθνές Δίκαιο.
Τον ισχυρισμό αυτό επιβεβαιώνει και ο συνταγματολόγος Χρυσόγονος Κώστας που είπε στο www.koutipandoras.gr:
«Με την σύμβαση που έχουμε υπογράψει θα μπορούσε να κατασχεθεί ο χρυσός. Ο χρυσός που έχουμε στην Ελλάδα αν επικηρυχτεί, και όχι μόνο ο χρυσός, ακόμα και τα πολεμικά αεροπλάνα της πολεμικής αεροπορίας θα μπορούσαν να κατασχεθούν.
Πρακτικά το Ελληνικό δημόσιο για περιουσιακά στοιχεία που βρίσκονται στην Ελλάδα θα κατέφευγε στα Ελληνικά δικαστήρια και θα βρισκόταν ο τρόπος για να διακιωθεί, τουλάχιστον για τα περιουσιακά στοιχεία που βρίσκονται εντός της Ελληνικής Επικράτειας. Είναι βέβαιο όμως πως τα περιουσιακά στοιχεία που βρίσκονται στο εξωτερικό, και ο χρυσός δηλαδή, θα σαρωθούν.»http://www.koutipandoras.gr/wp-content/uploads/2012/02/asilia1.jpg

   πηγή :          http://www.koutipandoras.gr/?p=15599


Σχόλια Αρταίνω: Στην προηγούμενη ανάρτηση είδαμε τον πλούτο της χώρας μας, εδώ βλέπουμε πως τον χάσαμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: