Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Μια παρέλαση σαν τις άλλες!

Τι έγινε στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Άρτα

Ασφαλώς και δεν έγινε τίποτα σε σχέση πάντα με αυτά που φοβόταν η κεντρική αλλά και τοπική εξουσία, τίποτα απολύτως, όλα κύλισαν ομαλά και ήρεμα.
Η επανάσταση - προβοκάτσια που συζητούνταν και πολλοί περίμεναν, δεν έγινε. Αυτή τη φορά τα πάντα είχαν ελεγχθεί! Τα σχετικά τηλέφωνα που έγιναν απέδωσαν. Οι διευθυντές των σχολείων μετά την επεισοδιακή παρέλαση των Ιωαννίνων έχουν συμμαζέψει τους μαθητές τους. Ούτε μούντζες, ούτε βρισιές. Απ' όλα τα σχολεία μόνο
ένα έστρεψε κεφαλή αριστερά και χειροκροτήθηκε και από τους επισήμους. Άλλωστε όλοι είναι αντιεξουσιαστές, σαν τον Γιώργο ας πούμε! 
Η αστυνομία ήταν σύσσωμη, δεν έλειπε κανείς.Μόνο σε τέτοιες περιπτώσεις καταλαβαίνεις πόσους πολλούς αστυνομικούς έχει η πόλη. Τι φωνάζουν κάθε τόσο ότι δεν τους φτάνει ο αριθμός των ανδρών; Πού θα κρυφτούν όλοι αυτοί από αύριο, πού θα εξαφανιστούν; Σήμερα πάντως είχαν γεμίσει την πλατεία και την Σκουφά, περιφρουρούσαν τους επισήμους και έλεγχαν μια μικρή ομάδα απέναντι από τους επισήμους που φώναξε δυο τρεις φορές "κλέφτες". Κατά τα λοιπά οι Αρτινοί ήταν πειθαρχημένοι, ούτως ή άλλως είναι βολεμένοι, δεν έχουν προβλήματα, οι περισσότεροι άλλωστε έχουν κάποια σχέση με τον δημόσιο τομέα.Ξέρετε, μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει, μπορεί σε κάποιους να έγιναν  περικοπές αλλά οι μισθοί συνεχίζουν να πέφτουν "ράι-θρου".
Έτσι οι διαμαρτυρίες και περισσότερο η επανάσταση που περίμεναν κάποιοι να συμβεί σήμερα πανελλαδικά αλλά και στην πόλη μας έμειναν στη σφαίρα της φαντασίας. 
Όλα καλά λοιπόν στη σημερινή παρέλαση.Με τη λήξη οι παριστάμενοι ευχήθηκαν χρόνια πολλά ο ένας στον άλλον και σαν γνήσιοι απόγονοι των Κολοκοτρώνη και Καραϊσκάκη, πήγαν στα μετερίζια των κοντινών καφετεριών να συνεχίσουν τον αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: